Sint Franciscus Gasthuis

HomeInstellingenZoekresultatenSint Franciscus Gasthuis

Contactgegevens

Kleiweg 500
Zuid-Holland, Rotterdam   3045 PM
Tel: 010-4616161
Aantal Bewoners: 436
Woonvormen: Ziekenhuis

Rating

4 van 5 sterren.
Onderzoek uitgevoerd in 2014

Typering

Het Sint Franciscus Gasthuis heeft een rijke Rotterdamse historie. De laatste jaren is er veel verbouwd en opnieuw ingericht, waardoor de Rotterdammer zich thuisvoelt in dit ziekenhuis. Men heeft uitzicht over de typisch Rotterdamse skyline. In 2012 was dit ziekenhuis de winnaar van gastvrijheidszorg met Sterren.

Eten en drinken

Patiënten in de kliniek kiezen dagelijks eten via het meals-on-wheelsconcept. Voor bezoekers aan de poli en medewerkers is er een mooi restaurant met ruime keuze. Het is er gezellig druk. Patiënten kunnen er voor kiezen om in het restaurant de maaltijd te gebruiken met bijvoorbeeld hun bezoek.

Ambiance

Veel afdelingen hebben een nieuwe inrichting gekregen. De hal wordt nog van nieuw meubilair voorzien, de kinderhoek wordt uitgebreid en er komen nieuwe toiletten. Er zijn veel internetmogelijkheden en wifi voor iedereen.

Gastvrijheid

Het jaren geleden ingezette gastvrijheidsbeleid raakt dieper verankerd in de organisatie. Het zogenoemde train-de-trainerbeleid heeft al veel ambassadeurs klaargestoomd om op de afdelingen van het ziekenhuis kleine verbeteracties als welkomstkaartjes en visitekaartjes voor de bezoekers in te voeren. Er worden geregeld bijeenkomsten georganiseerd als Franciscus gedenkt, een jaarlijkse bijeenkomst in de centrale hal om stil te staan bij de overledenen.

Opmerkelijk

Medische specialisten zijn betrokken bij gastvrijheidsbeleid en -trainingen op basis van vrijwilligheid. Dit heeft tot gevolg dat de enthousiaste mensen meedoen, maar dat anderen nog moeten volgen.

Vergelijking prestaties

klik op de grafiek om de weergave te vergroten

Ziekenhuis in de buurt

Maasstad Ziekenhuis
Zuid-Holland, Rotterdam   3079 DZ
 
Ruwaard van Putten Ziekenhuis
Zuid-Holland, Spijkenisse   3201 GZ
Afstand: 13 Km  
Reinier de Graaf Gasthuis
Zuid-Holland, Delft   2625 AD
Afstand: 13 Km  
Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Zwijndrecht
Zuid-Holland, Zwijndrecht   3331 LZ
Afstand: 15 Km  
Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk
Zuid-Holland, Dordrecht   3318 AT
Afstand: 19 Km  
Groene Hart Ziekenhuis
Zuid-Holland, Gouda   2803 HH
Afstand: 20 Km  

Laatste nieuws

Woensdag 10 September 2014
Wat versta jij onder een gastvrije houding?
Gastvrijheid begint bij jezelf. Dat is in een notendop de boodschap van Reint Scholten, manager Services en Klantlogiestiek bij GGNet. Op 14 oktober gaat hij de dialoog aan met collega's. Scholten...
Lees verder ›
Maandag 25 Augustus 2014
'Aandacht voor alle verschillende mensen'
Zijn presentatie tijdens de workshopdag Gastvrijheidszorg in de Praktijk gaat vooral over kleurrijke zorg en aandacht voor alle verschillende mensen. Een gastvrij huis voor iedereen. Huub Albreghs,...
Lees verder ›
Maandag 18 Augustus 2014
Zij gaat de uitdaging aan. U ook?
Van collega's leren, dat is het devies van de workshopdag Gastvrijheidszorg in de Praktijk. Angelique Honderdors, hoofd hoteldienst bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft een uitdaging voor u. Ze legt het zelf even uit.   Kom ook naar de workshopdag Gastvrijheidszorg in de Praktijk, 14 oktober in de Reehorst in Ede.
Lees verder ›
Donderdag 31 Juli 2014
Gastvrijheidszorg Award-winnaar Bernhoven is er nog lang niet
Bernhoven ging dit jaar in de categorie ziekenhuizen er vandoor met de felbegeerde Gastvrijheidszorg Award. Maar het ziekenhuis staat volgens eigen zeggen pas aan het begin van de ultieme vorm van...
Lees verder ›
Dinsdag 22 Juli 2014
Laten betalen voor koffie of thee is niet erg gastvrij
Bij het Gastvrijheidszorg Award-winnende ziekenhuis Bernhoven zaten ze er een beetje mee in hun maag. Wel of niet laten betalen voor koffie en thee? Maar ze hebben een oplossing gevonden. “De...
Lees verder ›
Nieuwsarchief

Gastvrijheidszorg met Sterren wordt mede mogelijk gemaakt door:


                 
Zorgmetsterren © 2013. All rights reserved. | Publicatievoorwaarden | Algemene voorwaarden | www.gastvrijezorg.nl/