Zorg met sterren

Het belang van een goede lenzenvloeistof

Geplaatst op

Als je lenzen draagt, dan is de rol van je lenzenvloeistof om deze te reinigen, spoelen en desinfecteren als je ze niet draagt. Omdat je ogen eiwitten bevatten en deze aan je lenzen gaan kleven, is het van groot belang dat je dat dagelijks doet. Daarom doe je je lenzen elke dag in je lenshouder met vloeistof en zijn ze de volgende dag weer klaar om met plezier gedragen te worden. Wist je dat de vloeistof die je gebruikt direct invloed heeft op het draagcomfort van je lenzen? Hier lees je meer over de redenen waarom een goede lenzenvloeistof essentieel is voor iedereen die lenzen draagt.

Lenzenvloeistof voorkomt problemen met de ogen

Als jij last hebt van geïrriteerde ogen, verminderd zicht, oogontsteking, droge of rode ogen of jeuk, dan ligt dat vaak niet aan je lenzen of aan jezelf, maar aan je lenzenvloeistof. Het is inderdaad zo dat je problemen ervaart als je moe bent of als je de verkeerde lenzen hebt voor je ogen, maar in veel gevallen is de vloeistof de oorzaak. Je kiest deze uit op het soort lenzen dat je gebruikt, dus hard of zacht, en op je ogen. Er zijn speciale vloeistoffen voor mensen met droge ogen of met allergieën, bijvoorbeeld. Door van lenzenvloeistof te veranderen kun je je problemen dan soms heel gemakkelijk oplossen.

Optimaal draagcomfort

Eén van de belangrijkste redenen waarom je speciale lenzenvloeistof gebruikt en geen water om je lenzen te reinigen is omdat de vloeistof ervoor zorgt dat jij je lenzen met plezier draagt. Het hydrateert de lenzen, zodat ze niet droog aanvoelen. Het reinigt de lenzen zodat je perfect zicht hebt. En het desinfecteert de lenzen zodat er geen bacteriën in je ogen komen. Als laatste zorgt de vloeistof er ook voor dat je lenzen op hun plek blijven zitten. Dat alles levert een optimaal draagcomfort op en zou moeten betekenen dat je je lenzen niet voelt tijdens het dragen. Is dat wel zo, dan is het tijd om de opticien om raad te vragen.

Je ogen accepteren de lenzen

Een laatste reden waarom lenzenvloeistof belangrijk is als je lenzen draagt is dat het ervoor zorgt dat je ogen je lenzen niet afstoten. Deze worden dagelijks tegen je hoornvlies geplaatst en worden door je oog gezien als iets wat er niet thuishoort. Met een goede vloeistof zorg je ervoor dat het hoornvlies de lenzen accepteert en er niet op reageert. 

Lens2Day – Kwaliteit, snelheid en klantvriendelijkheid

De beste vloeistof voor jou

Het is dus belangrijk dat je de beste vloeistof uitkiest en dat is dan een vloeistof die past bij je ogen en bij de lenzen die je gebruikt. Maak een selectie met opties en probeer ze één voor één een paar weken uit. Je koopt dan flesjes in reisformaat. Betrek hier ook je opticien bij, zodat deze je ogen kan testen om te zien hoe ze op de nieuwe vloeistof reageren. Uiteindelijk vind je dan vast een lenzenvloeistof waarmee jij je lenzen elke dag met plezier in doet.

Gerelateerde berichten

Wat is HACCP en waarom is het zo belangrijk voor de gezondheid?

HACCP is een speciaal systeem wat gebruikt wordt in bedrijven die met voedsel werken. De afkorting staat voor Hazard Analysis Critical Control Points...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden