Zorg met sterren

Hoe implantaten je mondgezondheid verbeteren

Geplaatst op

Wie wil er nu niet een stralende glimlach? Een volledige rij tanden ziet er niet alleen mooi uit, een compleet gebit is ook belangrijk voor de algemene gezondheid van je mond. Het zorgt ervoor dat fatsoenlijk kan kauwen en dat je goed kan praten. Een implantaat laten plaatsen helpt dus niet alleen je lach te herstellen.

De gevolgen van missende tanden of kiezen

Als je een tand of kies verliest heeft dat verschillende gevolgen voor je mond. Het is dan ook belangrijk dat het onderdeel wordt vervangen. Dat heeft verschillende redenen:

  • Het maakt kauwen en spreken makkelijker
  • Het helpt scheefstand van omliggende tanden te voorkomen
  • Het maakt omliggende tanden minder gevoelig voor tandbederf
  • Het gaat verlies van kaakbot tegen
  • Het help tandvleesontsteking te voorkomen

Een implantaat of kunstwortel vergroeit in je eigen kaak, waardoor het voelt alsof het lichaamseigen is. Je kunt er onbezorgd mee eten en kauwen. Daarnaast is voor een implantaat geen aanpassing van een ander onderdeel van je gebit nodig.

Implantaten nemen de natuurlijke functie over

Je gebit is gemaakt om een leven lang mee te gaan, maar je kunt natuurlijk een ongeluk krijgen waardoor je een tand of kies verliest. Een implantaat wordt ook wel een kunstwortel genoemd, welke de functie van de wortel van de tand of kies overneemt. Tegenwoordig zijn implantaten van titanium, waardoor ze met een goede mondhygiëne ook levenslang mee kunnen. Dit onderdeel van je gebit is dus niet meer gevoelig voor tandbederf, maar het is nog altijd belangrijk om je implantaten schoon te houden. Ze kunnen namelijk wel een bron van bacteriën worden, waardoor omliggende tanden worden aangetast.

Een prachtige glimlach is natuurlijk ook bevorderlijk voor je gezondheid, je gaat er automatisch meer door lachen. Dat zorgt voor een beter gevoel, minder stress, een lagere bloeddruk en natuurlijk een beter humeur. Des te meer redenen om voor een implantaat te kiezen als je je een tand of kies kwijtraakt. Voor een deskundige behandeling in Noord-Holland en omgeving kun je terecht bij Implantaat Clinic.

Gerelateerde berichten

Wat is HACCP en waarom is het zo belangrijk voor de gezondheid?

HACCP is een speciaal systeem wat gebruikt wordt in bedrijven die met voedsel werken. De afkorting staat voor Hazard Analysis Critical Control Points...

Lees meer

Wanneer je een tandarts met spoed mag bellen

Er zijn bepaalde gevallen wanneer jij meteen een tandarts nodig hebt. Het is verplicht voor tandartsen om uren over te laten voor spoedoperaties....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden