Zorg met sterren

Waarom traagschuim helpt bij lichamelijke klachten?

Geplaatst op

Een traagschuimmatras is bij uitstek geschikt voor mensen die fysieke problemen hebben, zoals heup-, nek- of schouderklachten. Maar hoe kan dit precies? In dit blog leggen we je uit waarom een traagschuimmatras jouw nachtrust sterk verbetert.

Traagschuim gebruikt je warmte

Een van de grote voordelen van traagschuim is, dat het in staat is om je warmte en lichaamsdruk te gebruiken om zich naar je lichaamscontouren te vormen. Jouw lichaamswarmte maakt het traagschuim zachter, waardoor je in het schuim zakt. Als je opstaat uit het bed, of van positie verandert, gaat het schuim terug naar de oorspronkelijke staat. Doordat het matras nu precies rond je lichaam gevormd is, biedt dit goede ondersteuning en de juiste uitlijning van je lichaam. Je wervelkolom wordt namelijk in een rechte lijn gehouden: dit is de ideale positie voor een pijnvrije en heerlijke slaap. Een traagschuim matras bevordert de ondersteuning van ledematen.

Verlichting van de pijn bij drukplekken

Een groot kenmerk van traagschuim is, dat het ook helpt bij het verlichten van de pijn op drukplekken. Als je artritis of gewrichtspijn hebt, dan kunnen deze bedden helpen. Traagschuim heeft in de meeste gevallen geen pocketvering, maar alleen traagschuim. Bevat je matras beide materialen? Dan zorgt de traagschuim afdeklaag ervoor dat de drukpunten alsnog goed verdeeld worden. De kans dat je tijdens je nachtrust last krijg van rug- en nekpijn wordt hierdoor sterk verkleind.

Minder last van bewegen van je partner

Daarnaast zul je zelf minder pijn ervaren tijdens je nachtrust, biedt een traagschuimmatras nog een voordeel: je zult minder voelen van bewegingen van je partner. Het traagschuim vangt veel bewegingen op, waardoor je minder beweging in het matras voelt. Ook als je snel wakker wordt van onverwachte bewegingen is het dus een prettig matras om op te slapen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden