Zorg met sterren

Wanneer je een tandarts met spoed mag bellen

Geplaatst op

Er zijn bepaalde gevallen wanneer jij meteen een tandarts nodig hebt. Het is verplicht voor tandartsen om uren over te laten voor spoedoperaties. Daarom zorgen de meeste tandartsen ervoor dat ze altijd bereikbaar zijn in geval van nood. In sommige gevallen kan het zo zijn dat als je binnen 30 minuten geholpen kan worden dat dit het verschil kan betekenen tussen het redden of verliezen van een tand. We gaan het in deze blog hebben in welke gevallen jij de tandarts met spoed kan bellen.

Als er tanden van je uit liggen

Als je tanden hebt gebroken of je tanden zijn eruit gevallen op een of andere manier dan is dit een geval waarin jij de tandarts met spoed mag bellen. Als je dan snel een tandarts aan de lijn krijgt en ook snel geholpen kunt worden kan je je tand nog redden en kan hij dus worden teruggezet op de plek waar hij stond. Wat jij moet doen nadat één van jouw tanden is uitgevallen is hem bewaren, schoonmaken, opbergen en daarna je tandarts meteen bellen.

Met pijn aan het gezicht

Als jij op een of andere manier ernstig pijn hebt aan je gezicht dan is het handig om zo snel mogelijk de tandarts te bellen. Dit gaat dan vooral over pijn in je lippen, mond, tong, en wangen. Als jij je tandarts hebt gebeld voor een snelle spoedafspraak dan is het voordat je die afspraak daadwerkelijk hebt handig om datgene schoon te houden wat ontstoken is of wat pijn doet. Om tijdelijke pijn te verminderen is het aangeraden om wat ibuprofen of paracetamol in te nemen voor en na de operatie.

Samenvattend

Eigenlijk alles wat te maken heeft met ontstekingen in het gezicht of ernstige pijnen in het gezicht geeft je het recht om je tandarts met spoed aan te spreken. Naast dat is het verliezen van tanden ook een hele goede reden om je tandarts met spoed te informeren of er zo snel mogelijk plek is. Met tanden is het namelijk zo dat wanneer ze er een periode uit hebben gelegen kun je als je snel bent ze nog terug in je gebit krijgen. Dit is het best. Met ontstekingen bij de mond is het zo dat deze ontsteking kan uitbreiden wanneer er niks aan wordt gedaan, daarom is het voor dit probleem ook belangrijk dat je je tandarts snel contacteert. Woon je in Rotterdam en omstreken en zoek je een tandarts die altijd voor je klaar staat? Bezoek dan de website van tandarts Rotterdam.

Gerelateerde berichten

Wat is HACCP en waarom is het zo belangrijk voor de gezondheid?

HACCP is een speciaal systeem wat gebruikt wordt in bedrijven die met voedsel werken. De afkorting staat voor Hazard Analysis Critical Control Points...

Lees meer

Bezoek aan een tandarts zonder aanvullende zorgverzekering

Als je op zoek bent naar een tandarts bij jou in de buurt, maar je hebt geen enkele vorm van aanvullende tandheelkundige zorg in je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden