Zorg met sterren

Wat te doen met mijn begrafenisverzekering na een scheiding?

Geplaatst op

Wanneer je gaat scheiden moet er ontzettend veel geregeld worden. Wellicht heb je samen een huis gekocht en moet deze verkocht worden. Gezamenlijke rekeningen en inboedel wordt weer verdeeld. En afspraken moeten gemaakt worden over wie de kinderen wanneer mag zien. Dan heb je hierbij ook nog de verzekeringen. Vaak neem je bij het trouwen of samenwonen gezamenlijke verzekeringen. Dit is immers makkelijker en vaak voordeliger dan wanneer iedereen een aparte verzekering afsluit. Een verzekering die vaak voor het gehele huishouden afgesloten wordt is de begrafenisverzekering. Hieronder wordt uitgelegd wat je moet doen met je begrafenisverzekering, wanneer je gaat scheiden.

Gezamenlijk of persoonlijk

Een uitvaartverzekering wordt veelal voor de gehele familie afgesloten. Of terwijl jij, je partner en de kinderen vallen allemaal onder dezelfde verzekering. Heb je geen kinderen? Dan kunnen ook alleen jij en je partner onder dezelfde verzekering vallen. Het meest voor de hand liggende wat er moet gebeuren is het splitsen van de verzekeringen. De kans is immers groot dat je niet meer bij elkaar in huis gaat wonen. Je moet er dan voor zorgen dat jij je verzekeringsmaatschappij inlicht en verteld dat je de begrafenisverzekering wil splitsen. Dit is vaak eenvoudig en snel gedaan. Houdt hierbij echter wel rekening met een aantal zaken die kunnen veranderen. Zo kan je begrafenispolis veranderen, op het moment dat je van meerdere verzekerde naar één verzekerde gaat. Het dekkingsbedrag dient wellicht aangepast te worden en je premie zal zeer zeker omlaag gaan. Al ga je per persoon wel meer betalen.

En wat als je kinderen hebt?

Wanneer er kinderen in het spel zijn verandert er het één en ander. Ja je dient nog steeds de verzekering te splitsen, maar je moet er nu wel beter over na denken hoe je dit doet. Kinderen tot een leeftijd van 18 jaar vallen namelijk onder de begrafenisverzekering van hun ouders. Wanneer de ouders gaan scheiden worden zij bij de begrafenisverzekering van één van de ouders geplaatst. Doorgaans is dit de ouder waarbij de kinderen gaan wonen, al maakt dit in de praktijk niet uit. Voor een uitvaartverzekering is het namelijk niet nodig om op een bepaald adres te wonen, zoals dat voor een inboedelverzekering wel noodzakelijk is.

Heb je kinderen die ouder zijn dan 18 jaar? Dan kunnen zij niet meer gratis meeverzekerd worden. Hiervoor moet je dan zelf een aparte uitvaartverzekering voor afsluiten. De uitvaartverzekering kan natuurlijk ook door het kind zelf betaald worden.

Scheiden en een begrafenisverzekering

Kort samengevat hoef je alleen maar je begrafenisverzekering te splitsen tussen jou en je echtgenoot. En indien je kinderen hebt zal je hun begrafenis verzekeren bij één van de ouders onder moeten brengen. Wanneer dit geregeld is hoef jij je in ieder geval geen zorgen meer te maken over het regelen van een uitvaartverzekering voor jou en je kinderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden