Zorg met sterren

Ooglidcorrectie: hoe werkt het?

Geplaatst op

Gaat het wel.. hou je het nog vol.. ben je moe.. je ziet er niet echt energie uit? Zat van de aanhoudende stroom van vragen naar je fysieke gesteldheid, terwijl jij je juist energiek en vrolijk voelt? Ja, het leven is soms niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaat er zoiets als een ooglidcorrectie, zodat je handende oogleden weer strak in het gareel komen te staan. Hoe het werkt, lees je hieronder.

Ooglidcorrectie: hoe lang duurt de operatie?

Een ooglidcorrectie duurt ongeveer 30 a 45 minuten. Dit gebeurt onder lokale verdoving. Na de operatie kom je rustig bij in ontspanningskamer. Je kunt dezelfde dag al weer naar huis. We raden je wel aan om niet direct dezelfde week al aan het werk te gaan. Zeker niet wanneer je zwaar werk doet. Minimaal een week rust is het devies.

Is een ooglidcorrectie blijvend?

Uit onderzoek blijkt dat de resultaten van een ooglidcorrectie ruim 10 jaar te zien blijven. Na die 10 jaar is het natuurlijk mogelijk om weer een behandeling te laten doen.

Hoe duur is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie van het bovenste ooglid wordt door de zorgverzekering vergoed wanneer er medische problemen spelen. De onderste oogleden vallen buiten deze vergoeding, omdat er doorgaans geen medische problemen mee samenhangen. De prijs van een ooglidcorrectie van beide bovenste oogleden ligt zo rond de 800 euro. Het hangt natuurlijk helemaal af wat het tarief is na de desbetreffende specialist. Laat je informeren en kies de juiste prijs/kwaliteitverhouding.

Waar ooglidcorrectie laten doen?

Het is belangrijk dat je goed oriënteert op de kliniek waar je de ooglidcorrectie laat doen. Er zijn een aantal tips die we je willen meegeven om zelf toe te passen:

  • Lees recensie van een specifieke kliniek online
  • Ga langs bij de kliniek
  • Praat met de arts. Doet hij of zij de behandelingen zelf, of doen de assistenten dit?
  • Hoe ziet het pand eruit, van binnen en buiten?
  • Is het een prijsvechter of niet?

We raden je aan om goed te kijken naar deze dingen. Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep, maar het is nog steeds een operatieve behandeling. Dat laat je beter niet over aan een kwakzalver.

Conclusie

Stoor jij je aan ouderdomsverschijnselen bij jezelf? Dan is het de hoogste tijd om een cosmetische behandeling te boeken bij een gedegen cosmetische kliniek. De juiste keuze maken hiervoor vergt wat voorbereiding. Dan zijn de resultaten optimaal.

Lees verder in ons blog

Gerelateerde berichten

Tanden bonding en glazuurvorming voor een verbeterde glimlach

Cosmetische tandheelkundige technieken zijn al honderden – zelfs duizenden – jaren beschikbaar, maar tot voor kort waren cosmetische...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden