Zorg met sterren

Wanneer ben je geschikt voor een cosmetische ingreep?

Geplaatst op

Het aantal mensen dat kiest voor plastische chirurgie is de laatste jaren enorm toegenomen. Of het nu gaat om een borstvergroting, facelift of behandeling met fillers. De technologische vooruitgang heeft de mogelijkheden die je kunt overwegen vergroot. Maar doe je onderzoek voordat je een operatie overweegt. Elke operatie brengt een zeker risico met zich mee. En hoewel plastische chirurgie een deel van je lichaam kan verbeteren, verbetert het zelden je hele leven. Zorg ervoor dat uw doelen realistisch zijn.

Ben je een goede kandidaat voor plastische chirurgie?

In het algemeen ben je een goede kandidaat voor cosmetische chirurgie als je dicht bij je ideale lichaamsgewicht bent, een niet-roker bent en emotioneel en sociaal in goede vorm bent. Je zou het liefst regelmatig moeten sporten en een gezonde levensstijl moeten hebben. Het is over het algemeen verstandig om minder dan één alcoholische drank per dag te drinken voor vrouwen en twee drankjes per dag voor mannen, en om je cafeïne te beperken. Alcohol is een milde bloedverdunner en cafeïne kan de bloeddruk licht verhogen, dus het is een goed idee om voor de operatie op beide te letten. Tot slot moet je de nadelen van cosmetische chirurgie, zoals kosten, ongemak en medische risico’s begrijpen en accepteren.

Waarom? Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Cosmetische chirurgie kan je leven niet veranderen of je 20 jaar jonger maken. Bovendien, als je veel rookt of drinkt, loop je een hoger risico op complicaties en de resultaten van een cosmetische ingreep kunnen minder lang duren dan je zou willen.

Je  kunt een slechte kandidaat zijn voor een cosmetische ingreep als je ernstige gezondheidsproblemen hebt, waaronder:

  • Diabetes
  • Hoge bloeddruk
  • Een bloedende aandoening
  • Hart- of longziekte
  • Obesitas
  • Ernstige allergieën
  • Hoog cholesterolgehalte
  • Artritis
  • Depressie

Zorg ervoor dat je je chirurg je volledige medische geschiedenis deelt inclusief gebruik van medicijnen zoals aspirine, vitaminen en supplementen die je neemt. Deze producten kunnen interfereren met de bloedstolling of met andere medicijnen die tijdens de operatie worden gebruikt.

Gerelateerde berichten

Tanden bonding en glazuurvorming voor een verbeterde glimlach

Cosmetische tandheelkundige technieken zijn al honderden – zelfs duizenden – jaren beschikbaar, maar tot voor kort waren cosmetische...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden