Zorg met sterren

Assieraden voor heren

Geplaatst op

Na het overlijden van een geliefde wil je iets tastbaars houden. Een assieraad geeft je de mogelijkheid om de as van je vrouw, man, moeder of kind altijd dichtbij je te dragen. Assieraden zijn niet alleen iets voor vrouwen maar ook heel geschikt voor mannen.

Elke dag een kaarsje branden bij een urn is vaak niet echt iets dat hoort bij mannen. Om symbolisch een overledene te herdenken, is een persoonlijk assieraad dat goed bij je past wel een uitstekende optie. Zo’n assieraad is een mooie plaats om as te bewaren. Het gaat dan natuurlijk om een kleine hoeveelheid overgebleven as. Voor het andere deel is een urn de aangewezen plek.

Ook flink wat heren hebben de behoefte om de as van een geliefde te koesteren om zo de band tussen henzelf en de overledene te onderstrepen. Dit kan met een sieraad waarin de as van de overledene is verwerkt.

Asarmband voor mannen

Een heel geschikt assieraad voor mannen is een stoere leren armband van gevlochten leer. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo heb je nog steeds iets van de overledene dicht bij je. Elke keer als je de armband aanraakt of verschuift, denk je weer even terug aan die speciale persoon. De as kan in het leer worden verwerkt of in een bedel, die je aan de armband kunt hangen.

Asring

Een ring van massieve kwaliteit is ook zeker wel iets voor heren om aan te schaffen na een groot verlies. Een stoere en brede stalen of zilveren ring kan uitstekend gedragen worden om iemand te herinneren. Een mooie asbestemming dus. Het plaatsje in de ring waar de as wordt bewaard, is veilig af te sluiten. Werk je veel met je handen en is een ring hierdoor niet echt praktisch, kies er dan voor de ring te dragen aan een ketting om je nek.

Ashanger

Er zijn genoeg stoere ashangers voor mannen te koop. Op de bedel kan je een naam of een datum laten graveren. Een bedel in de vorm van een kruis, asbuis, flacon, zon, cirkel of medaillon is heel geschikt voor heren.

Heren kiezen vaak voor een eenvoudige hanger. Deze moet niet teveel opvallen. Het sieraad moet troost geven, maar niet iedereen hoeft te weten waar het sieraad voor staat of aan wie het sieraad herinnert. Een kokertje of een buisje is zo’n eenvoudig en strak afgewerkt assieraad. Dit is met of zonder zwarte rouwrand te bestellen.

Vingerafdruk in je assieraad

Voor heren is een vingerafdruk op een sieraad ook een mooi idee. De meeste vingerafdruk sieraden zijn vervaardigd uit hoogwaardig zilver, maar je kan ook kiezen voor geelgoud en witgoud. Omdat het sieraad op bestelling wordt gemaakt, is de levertijd iets langer. Je kunt een assieraad zelf vullen. Wil je dit liever niet zelf doen omdat je dat geen prettig idee vindt, dan kan je dit laten doen bij de uitvaartondernemer zelf, het crematorium of de winkel waar je het sieraad koopt. In de meeste sieraden is er maar plaats voor een klein beetje as, slechts twee à drie gram. Houd hierbij dus ook rekening mee.

Gerelateerde berichten

Tanden bonding en glazuurvorming voor een verbeterde glimlach

Cosmetische tandheelkundige technieken zijn al honderden – zelfs duizenden – jaren beschikbaar, maar tot voor kort waren cosmetische...

Lees meer

4 Dermatologische methoden voor littekenverwijdering

Als je littekens spijt me om te zeggen dat ze nooit vanzelf weggaan en ze kunnen vaak niet volledig worden verwijderd. Maar het goede nieuws is, of...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden