Zorg met sterren

De moderne tandarts: cosmetische behandelingen

Geplaatst op

Vroeger was de tandarts meer bedoeld om gaatjes te vullen en kiezen te trekken. Er was vrij weinig aandacht voor de cosmetische zaak. Tegenwoordig liggen de eisen voor wat betreft de dentale zorg een stuk hoger. Er zijn tandartsen die zich met name gespecialiseerd hebben in het bieden van cosmetische behandelingen. We durven zelfs te beweren dat de meeste tandartsen een behoorlijk hoog niveau van cosmetische kennis en kunde hebben om jou te kunnen helpen. 

Een tandarts die zeker van wanten weet op dit gebied is Tandarts Amsterdam. Je weet gewoon dat wanneer je een cosmetische behandeling nodig hebt, het belangrijk is dat een tandarts helemaal op de hoogte is. Om te verifiëren wat de status van een bepaalde tandarts is als het gaat over kennis en kunde, is het goed om een gesprek aan te gaan met deze tandarts en de kliniek te bezoeken. Ook op Google reviews kun je het een en ander vinden. 

De mogelijke behandelingen bij de tandarts op cosmetisch gebied 

Nu steeds meer mensen ook voor cosmetische behandelingen bij de tandarts aankloppen, kan het niet anders dan dat de verschillende tandartsen zich blijven specialiseren op het gebied van deze behandelingen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld je tanden te laten bleken bij vrijwel elke tandarts, de tandarts doet dit met een bleekbehandeling waarbij men gebruik maakt van een gel met peroxide. Ook een speciale lamp wordt gebruikt om het gebit te beschijnen en zo de behandeling beter te laten werken. Het is mogelijk om heel secuur de tint van je tanden te bepalen.

Facings laten maken 

Een andere behandeling die bijzonder populair is, is die van de facings laten zetten. Hier gaat het om schildjes die rond je tanden gemaakt worden, deze zijn natuurlijk op maat gemaakt en bestaan uit het materiaal composiet. Dit is een erg sterk materiaal waar ook vullingen van gemaakt worden. 

Een alternatief op het composiet is de porseleinen facing. Deze zijn in de regel duurder. Wanneer je een bleekbehandeling wilt laten doen is het raadzaam om eerst facings te laten zetten. Zo kun je gemakkelijk bepalen wat de tint van je tanden gaat worden en dit kan dan gematcht worden met de facings. Facings kleuren niet mee met de bleking. 

Gerelateerde berichten

Tanden bonding en glazuurvorming voor een verbeterde glimlach

Cosmetische tandheelkundige technieken zijn al honderden – zelfs duizenden – jaren beschikbaar, maar tot voor kort waren cosmetische...

Lees meer

4 Dermatologische methoden voor littekenverwijdering

Als je littekens spijt me om te zeggen dat ze nooit vanzelf weggaan en ze kunnen vaak niet volledig worden verwijderd. Maar het goede nieuws is, of...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden